Endodontologie

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, wordt uitgevoerd door de endodontoloog. Dit is de tandarts die opgeleid is om wortelkanaalbehandelingen uit te voeren. 

Wat doen we bij een wortelkanaalbehandeling?

Bij een wortelkanaalbehandeling worden de wortels en de zenuwen van een tand of kies behandeld. Voor deze behandeling wordt gekozen als de tand of kies erge pijn veroorzaakt doordat het levende deel is aangedaan. Als dit niet kan worden opgelost of overgaat, wordt met een wortelkanaalbehandeling de pijn weggenomen. Dit doet de tandarts veelal in twee delen: allereerst worden de zenuwen verwijderd. Dit gebeurt onder verdoving. Het gaatje wordt tijdelijk gevuld met een noodvulling. Bij de tweede afspraak wordt deze vulling weggehaald en dan wordt het kanaal schoongemaakt. Dit veroorzaakt in principe geen pijn, want de zenuwen zijn weggehaald. Het gaatje wordt nu definitief gevuld en eventueel afgemaakt met een opbouw voor een kroon.

Heeft u vragen?

Denkt u dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft of heeft uw tandarts dit u geadviseerd? Neem gerust contact met ons op als u hier nog vragen over heeft. Bij Tandzorg Leuken staan we voor u klaar! Gebruik onderstaand formulier om een afspraak te maken of om u in te schrijven als bestaande patiënt.

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 17:00
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo Gesloten
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:00) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen