Facings

U kunt bij Tandzorg Leuken ook terecht voor het plaatsen van facings. Een facing is een dun plaatje dat op een tand of kies wordt geplakt, waardoor de tand er mooier uit komt te zien. Een facing wordt bijvoorbeeld geplaatst om een spleetje tussen uw tanden op te vullen, afgebroken hoekjes weer recht te maken of verkleurde tanden witter te maken.

Er zijn twee soorten facings:

  • Facings van composiet
  • Facings van porselein

Een composiet facing wordt door de tandarts zelf aangebracht. In één behandeling bent u klaar. Een facing van porselein wordt in een laboratorium gemaakt. Er wordt eerst een afdruk gemaakt van de te behandelen tand. Daarna wordt de facing door uw tandarts geplaatst. Tandzorg Leuken werkt hiervoor samen met laboratorium Heltzel Tandtechniek. Bij ons hoeft u dus niet lang te wachten op uw facing.

Langer plezier op de juiste manier

Als een facing op de juiste manier gezet wordt, zou een facing zeker 10 jaar mee moeten gaan. Uit ervaring blijkt echter dat veel facings veel langer meegaan, sommige zelfs wel meer dan 30 jaar. Door omstandigheden of gewoonten zoals nagelbijten of knarsen kan het voorkomen dat uw facing eerder loslaat. Probeer dergelijke gewoonten of omstandigheden daarom altijd met uw tandarts te bespreken.

Nieuwe facing nodig of wilt u voor het eerst een facing behandeling ondergaan? Voor meer informatie over onze facings behandelingen belt u naar 0495 – 524 261 of neemt u contact op via ons contactformulier

Via onderstaande formulieren kunt u ook meteen een afspraak maken of u inschrijven als nieuwe patiënt bij onze praktijk.

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 17:00
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo Gesloten
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:00) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

Vanwege de maatregelen die wij moeten nemen i.v.m. het coronavirus, is Tandzorg Leuken gesloten t/m zondag 5 april. Heeft u een afspraak staan in deze periode? Dan zullen wij contact met u opnemen om deze te wijzigen.
Voor spoedgevallen en het maken/wijzigen van afspraken kunt u contact opnemen via 0495-200011.

Tandzorg Oranjeplein, gevestigd op Nassaulaan 3 in Weert, zal de spoedgevallen waarnemen. U kunt hen bereiken op het bovengenoemde telefoonnummer.

Wij hopen op uw begrip.

Team Tandzorg Leuken