Facings

U kunt bij Tandzorg Leuken ook terecht voor het plaatsen van facings. Een facing is een dun plaatje dat op een tand of kies wordt geplakt, waardoor de tand er mooier uit komt te zien. Een facing wordt bijvoorbeeld geplaatst om een spleetje tussen uw tanden op te vullen, afgebroken hoekjes weer recht te maken of verkleurde tanden witter te maken.

Er zijn twee soorten facings:

  • Facings van composiet
  • Facings van porselein

Een composiet facing wordt door de tandarts zelf aangebracht. In één behandeling bent u klaar. Een facing van porselein wordt in een laboratorium gemaakt. Er wordt eerst een afdruk gemaakt van de te behandelen tand. Daarna wordt de facing door uw tandarts geplaatst. Tandzorg Leuken werkt hiervoor samen met laboratorium Heltzel Tandtechniek. Bij ons hoeft u dus niet lang te wachten op uw facing.

Langer plezier op de juiste manier

Als een facing op de juiste manier gezet wordt, zou een facing zeker 10 jaar mee moeten gaan. Uit ervaring blijkt echter dat veel facings veel langer meegaan, sommige zelfs wel meer dan 30 jaar. Door omstandigheden of gewoonten zoals nagelbijten of knarsen kan het voorkomen dat uw facing eerder loslaat. Probeer dergelijke gewoonten of omstandigheden daarom altijd met uw tandarts te bespreken.

Nieuwe facing nodig of wilt u voor het eerst een facing behandeling ondergaan? Voor meer informatie over onze facings behandelingen belt u naar 0495 – 524 261 of neemt u contact op via ons contactformulier

Via onderstaande formulieren kunt u ook meteen een afspraak maken of u inschrijven als nieuwe patiënt bij onze praktijk.

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo 13:00 - 16:45
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:15) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

In verband met het corona virus zullen de nodige maatregelen genomen worden in onze praktijk waardoor de mondzorg er voor u wellicht anders uit zal zien dan u van ons gewend bent.

In de praktijk hanteren wij al jaren de nodige hygiëneprotocollen. Deze hebben wij nu aangevuld met de richtlijnen van het RIVM en de aanvullende protocollen die wij van de Mondzorgkoepels hebben ontvangen. Dit doen we om zowel u als onze medewerkers goed te beschermen. De volgende aanpassingen hebben wij doorgevoerd:
- Onze agendaplanning zal aangepast worden. Er zal meer tijd tussen patiënten in gepland worden. Dit doen we om te voorkomen dat er teveel patiënten in de wachtkamer zitten.
- Bij onze balie is een streep getrokken om 1,5 meter afstand van de balie te kunnen houden.
- Afspraken zullen bevestigd worden per mail of sms (geen afsprakenkaartjes).
- De behandelaars zullen naast de gebruikelijke bescherming bij behandelingen een spatscherm en/of mutsje dragen.

Wat wij van u vragen;
- Wij verzoeken u vriendelijk om een mondkapje te dragen in onze praktijk.
- Wij vragen u om uw handen te desinfecteren bij de ingang.
- Helaas is het gebruik van onze sanitaire voorziening niet mogelijk.
- Bij sommige behandelingen zullen we u vragen om van tevoren te spoelen met een oplossing van waterstofperoxide. Dit zorgt voor de reductie van mondbacteriën.
- Wij zullen bij het maken van een afspraak en bij binnenkomst de nodige vragen stellen om te beslissen of wij u mogen behandelen.
- Doordat wij de behandelaars nu over onze 2 locaties verdelen kan het zijn dat u wellicht in overleg op de andere locatie terecht komt.

Tevens vragen wij u om niet naar de praktijk te komen als u:
- Besmet bent met Covid-19 (of uw huisgenoten) of minder dan twee weken geleden genezen bent verklaard.
- Symptomen hebt passend bij Covid-19 (of uw huisgenoten).
- Een verhoogde kans op besmetting heeft, bv woonachtig in een verpleeghuis.

Met al deze maatregelen zijn wij er van overtuigd dat we u en onze medewerkers voldoende bescherming kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk om u de mondzorg te kunnen geven die u van ons gewend bent. Uiteraard blijft het uw eigen beslissing en verantwoordelijkheid om onze praktijk te bezoeken.
We vragen u om alleen naar onze praktijk te komen, zonder begeleiding.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Blijf gezond en tot snel,

Team Tandzorg Oranjeplein en Leuken