Hoe verzorgt u uw gebit?

Om uw gebit in goede conditie te houden adviseren wij een halfjaarlijkse preventiecontrole. Zo kunnen we tijdig eventuele problemen onderkennen en verhelpen.

Een goed gebit begint thuis

Een goede gebitsverzorging thuis is uiteraard belangrijk. Het is verstandig om uw tanden in ieder geval twee keer per dag te poetsen. Reinig de ruimtes tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers, tandfloss of ragers. Matig het drinken van zoete limonades en tussendoortjes die suiker bevatten.

Verwijder tandplak en tandsteen

Ondanks de tandverzorging thuis, zijn plaque en tandsteen vaak niet geheel te voorkomen. Tandplaque is het kleverige laagje dat ontstaat op tanden en bestaat voor een groot deel uit bacteriën en voedselresten. Onder invloed van kalk in het speeksel wordt niet verwijderde plaque omgezet in tandsteen. Door de bacteriën in plaque en tandsteen kan het tandvlees ontstoken raken. Als er niet behandeld wordt, kan tandvleesontsteking uitbreiden naar het bot. Deze vorm van ontsteking heet parodontitis. Bij gevorderde parodontitis wordt de ruimte tussen tand en tandvlees steeds groter. Het tandvlees trekt terug waardoor wortels voor een deel komen bloot te liggen. Tevens kan kaakbot verloren gaan, waardoor tanden en kiezen hun houvast verliezen. De mondhygiënist verwijdert tandplaque en tandsteen, wat het ontstaan van tandvleesontsteking en parodontitis voorkomt.

Wilt u ook weer een goed verzorgd gebit? Maak online een afspraak via onderstaand formulier of schrijf u in als nieuwe patiënt aan onze praktijk:

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo 13:00 - 16:45
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:15) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

In verband met het corona virus zullen de nodige maatregelen genomen worden in onze praktijk waardoor de mondzorg er voor u wellicht anders uit zal zien dan u van ons gewend bent.

In de praktijk hanteren wij al jaren de nodige hygiëneprotocollen. Deze hebben wij nu aangevuld met de richtlijnen van het RIVM en de aanvullende protocollen die wij van de Mondzorgkoepels hebben ontvangen. Dit doen we om zowel u als onze medewerkers goed te beschermen. De volgende aanpassingen hebben wij doorgevoerd:
- Onze agendaplanning zal aangepast worden. Er zal meer tijd tussen patiënten in gepland worden. Dit doen we om te voorkomen dat er teveel patiënten in de wachtkamer zitten.
- Bij onze balie is een streep getrokken om 1,5 meter afstand van de balie te kunnen houden.
- Afspraken zullen bevestigd worden per mail of sms (geen afsprakenkaartjes).
- De behandelaars zullen naast de gebruikelijke bescherming bij behandelingen een spatscherm en/of mutsje dragen.

Wat wij van u vragen;
- Wij verzoeken u vriendelijk om een mondkapje te dragen in onze praktijk.
- Wij vragen u om uw handen te desinfecteren bij de ingang.
- Helaas is het gebruik van onze sanitaire voorziening niet mogelijk.
- Bij sommige behandelingen zullen we u vragen om van tevoren te spoelen met een oplossing van waterstofperoxide. Dit zorgt voor de reductie van mondbacteriën.
- Wij zullen bij het maken van een afspraak en bij binnenkomst de nodige vragen stellen om te beslissen of wij u mogen behandelen.
- Doordat wij de behandelaars nu over onze 2 locaties verdelen kan het zijn dat u wellicht in overleg op de andere locatie terecht komt.

Tevens vragen wij u om niet naar de praktijk te komen als u:
- Besmet bent met Covid-19 (of uw huisgenoten) of minder dan twee weken geleden genezen bent verklaard.
- Symptomen hebt passend bij Covid-19 (of uw huisgenoten).
- Een verhoogde kans op besmetting heeft, bv woonachtig in een verpleeghuis.

Met al deze maatregelen zijn wij er van overtuigd dat we u en onze medewerkers voldoende bescherming kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk om u de mondzorg te kunnen geven die u van ons gewend bent. Uiteraard blijft het uw eigen beslissing en verantwoordelijkheid om onze praktijk te bezoeken.
We vragen u om alleen naar onze praktijk te komen, zonder begeleiding.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Blijf gezond en tot snel,

Team Tandzorg Oranjeplein en Leuken