Hoe verzorgt u uw gebit?

Om uw gebit in goede conditie te houden adviseren wij een halfjaarlijkse preventiecontrole. Zo kunnen we tijdig eventuele problemen onderkennen en verhelpen.

Een goed gebit begint thuis

Een goede gebitsverzorging thuis is uiteraard belangrijk. Het is verstandig om uw tanden in ieder geval twee keer per dag te poetsen. Reinig de ruimtes tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers, tandfloss of ragers. Matig het drinken van zoete limonades en tussendoortjes die suiker bevatten.

Verwijder tandplak en tandsteen

Ondanks de tandverzorging thuis, zijn plaque en tandsteen vaak niet geheel te voorkomen. Tandplaque is het kleverige laagje dat ontstaat op tanden en bestaat voor een groot deel uit bacteriën en voedselresten. Onder invloed van kalk in het speeksel wordt niet verwijderde plaque omgezet in tandsteen. Door de bacteriën in plaque en tandsteen kan het tandvlees ontstoken raken. Als er niet behandeld wordt, kan tandvleesontsteking uitbreiden naar het bot. Deze vorm van ontsteking heet parodontitis. Bij gevorderde parodontitis wordt de ruimte tussen tand en tandvlees steeds groter. Het tandvlees trekt terug waardoor wortels voor een deel komen bloot te liggen. Tevens kan kaakbot verloren gaan, waardoor tanden en kiezen hun houvast verliezen. De mondhygiënist verwijdert tandplaque en tandsteen, wat het ontstaan van tandvleesontsteking en parodontitis voorkomt.

Wilt u ook weer een goed verzorgd gebit? Maak online een afspraak via onderstaand formulier of schrijf u in als nieuwe patiënt aan onze praktijk:

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 17:00
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo Gesloten
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:00) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen