Knarsplaat van de tandarts

Bij bepaalde klachten kan een knarsplaat van de tandarts uitkomst bieden. Als u 's nachts knarst of met uw tanden klemt, dan kan dit gevolgen hebben voor uw gebit en kaak. Bij knarsen bewegen de tanden met kracht over elkaar, waardoor het glazuur en de tanden slijten. Het glazuur is echter het beschermlaagje van uw gebit. Als dit weg is, zijn uw tanden kwetsbaarder voor onder meer gaatjes, tandsteen en tandgevoeligheid. Bij tanden klemmen, gebeurt er iets anders. Tanden hebben ook te lijden onder het klemmen. Dit gaat namelijk gepaard met behoorlijk wat kracht dat op uw gebit wordt uitgeoefend. Hiernaast kunt u door klemmen klachten krijgen aan uw kaak. Uw kaak en kaakspieren moeten erg hard werken, en dat is uiteindelijk voelbaar door verschillende klachten. Een knarsplaat van de tandarts kan u helpen als u tandenknarst of klemt met uw kaak. Het beschermt uw tanden, kiezen en kaak tegen slijtage door knarsen en klemmen. Een knarsplaat van de tandarts wordt individueel opgemeten en vervaardigd.

Opmeten van uw knarsplaat in Weert

Het opmeten van uw knarsplaat kan in Weert bij Tandzorg Leuken. Deze tandartspraktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend. U kunt bij ons een afspraak maken voor advies over een knarsplaat en voor het opmeten van uw knarsplaat. Neem contact op bij vragen of kom langs in de praktijk om aan de balie uw vragen te stellen. Wij helpen u graag op weg met meer informatie over een eventuele knarsplaat die uw gebit beschermt tegen slijten.

U kunt ook meteen een afspraak maken of u inschrijven als nieuwe patiënt:

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo 13:00 - 16:45
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:15) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

In verband met het corona virus zullen de nodige maatregelen genomen worden in onze praktijk waardoor de mondzorg er voor u wellicht anders uit zal zien dan u van ons gewend bent.

In de praktijk hanteren wij al jaren de nodige hygiëneprotocollen. Deze hebben wij nu aangevuld met de richtlijnen van het RIVM en de aanvullende protocollen die wij van de Mondzorgkoepels hebben ontvangen. Dit doen we om zowel u als onze medewerkers goed te beschermen. De volgende aanpassingen hebben wij doorgevoerd:
- Onze agendaplanning zal aangepast worden. Er zal meer tijd tussen patiënten in gepland worden. Dit doen we om te voorkomen dat er teveel patiënten in de wachtkamer zitten.
- Bij onze balie is een streep getrokken om 1,5 meter afstand van de balie te kunnen houden.
- Afspraken zullen bevestigd worden per mail of sms (geen afsprakenkaartjes).
- De behandelaars zullen naast de gebruikelijke bescherming bij behandelingen een spatscherm en/of mutsje dragen.

Wat wij van u vragen;
- Wij verzoeken u vriendelijk om een mondkapje te dragen in onze praktijk.
- Wij vragen u om uw handen te desinfecteren bij de ingang.
- Helaas is het gebruik van onze sanitaire voorziening niet mogelijk.
- Bij sommige behandelingen zullen we u vragen om van tevoren te spoelen met een oplossing van waterstofperoxide. Dit zorgt voor de reductie van mondbacteriën.
- Wij zullen bij het maken van een afspraak en bij binnenkomst de nodige vragen stellen om te beslissen of wij u mogen behandelen.
- Doordat wij de behandelaars nu over onze 2 locaties verdelen kan het zijn dat u wellicht in overleg op de andere locatie terecht komt.

Tevens vragen wij u om niet naar de praktijk te komen als u:
- Besmet bent met Covid-19 (of uw huisgenoten) of minder dan twee weken geleden genezen bent verklaard.
- Symptomen hebt passend bij Covid-19 (of uw huisgenoten).
- Een verhoogde kans op besmetting heeft, bv woonachtig in een verpleeghuis.

Met al deze maatregelen zijn wij er van overtuigd dat we u en onze medewerkers voldoende bescherming kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk om u de mondzorg te kunnen geven die u van ons gewend bent. Uiteraard blijft het uw eigen beslissing en verantwoordelijkheid om onze praktijk te bezoeken.
We vragen u om alleen naar onze praktijk te komen, zonder begeleiding.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Blijf gezond en tot snel,

Team Tandzorg Oranjeplein en Leuken