Slechte adem

Slechte adem vindt in de meeste gevallen zijn oorsprong in de mondholte, meestal  veroorzaakt door onvoldoende mondhygiëne en tandvleesontsteking. Soms is er sprake van bepaalde bacteriën die achterblijven op de tongrug en een slechte adem veroorzaken. Het poetsen of schrapen van de tong met een tongschraper is dan een oplossing, eventueel aangevuld met een speciaal antibacterieel mondspoelmiddel. Kauwgom, mondwater of mondspray maskeren de geur, maar nemen de oorzaak van de slechte adem niet weg.

Andere veelvoorkomende oorzaken van een slechte adem zijn sterk gekruid voedsel, roken of alcoholgebruik.

Slechte adem behandeling

Een aantal oorzaken van een stinkende adem kunnen door uw tandarts worden behandeld. Dit is het geval wanneer er sprake is van orale halitose; daarbij ligt de oorzaak in bacteriële tandplak bij tandvleesontsteking of plak op de tongrug. Als dit het geval is, kan de tandvleesontsteking bijvoorbeeld worden verholpen; waarmee tegelijkertijd uw slechte adem verdwijnt. Na circa 3 maanden wordt het effect van de behandeling beoordeeld.

Last van een slechte adem? Neem contact op met Tandzorg Leuken voor de behandelingsmogelijkheden, maak hieronder een afspraak of schrijf u in aan onze praktijk:

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 17:00
DinsdagDi Gesloten
WoensdagWo Gesloten
DonderdagDo Gesloten
VrijdagVr 8:00 - 12:30
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonisch bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:00) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Leuken
Sint Jobplein 10
6004 JZ Weert

info@tandzorgleuken.nl
0495 - 200 011

Gecertificeerde tandartsen